LA DANSA DELS ALTRES

LA DANSA DELS ALTRES

IDENTITAT I ALTERITAT EN LA FESTA POPULAR

978-84-16260-42-3 / 9788416260423
La dansa dels altres. Identitat i alteritat en la festa popular, és un ampli recull d'estudis a l'entorn de l'altra banda de l'alteritat: la identitat. La necessitat de l'antagonisme per definir-se ha generat relats i ficcions de llarga alenada en totes les cultures. El combat d'oposats és un dels arguments més transitats per l'espectacle escènic i dancístic de tots els temps, com ho demostren la gran quantitat de pervivències tradicionals arreu del món. En aquest llibre hi concorren investigadors de diverses procedències i especialitats interessats en desgranar les múltiples cares d'una figura festiva ancestral i prolífica: la de l'altre.


Al llarg de la història, als europeus els ha atemorit, obsessionat i, fins i tot, fascinat la idea de l'altre, una imatge abstracta, vaga i de contorns difícils de precisar. Ara relacionada amb construccions conceptuals mítiques com la del salvatge, ara projectada sobre figures de base real i històrica com la d'àrabs, turcs, gitanos i indígenes africans, asiàtics o americans, la idea de l'altre ha estat un dels motors més prolífics en la construcció de les narracions festives. El teatre, l'espectacle, la dansa i la música de caràcter tradicional i popular estan farcits de personatges que encarnen la diferència a través d'aspectes mítics, llegendaris, ètnics, religiosos, polítics o, fins i tot, antropomòrfics. Hom hi pot trobar en festivitats com el Corpus, el Carnestoltes o les festes majors d'arreu, danses de salvatges, de moros, de cristians, d'indis, de folls, de gegants, però també de dimonis, d'àngels, de monstres, de fenòmens o d'animals fingits. En definitiva, tot un complex univers que es pot aixoplugar sota el paraigua de l'alteritat, un concepte filosòfic encunyat fa uns anys però que en realitat és antic i està íntimament relacionat amb la definició del jo per oposició a l'altre. Així, el diàleg festiu entre els uns i els altres amaga un relat que ens permet resseguir l'evolució de les interrelacions entre diferents identitats al llarg dels segles. La dansa dels altres aprofundeix en l'estudi d'aquestes relacions, principalment al voltant de les festes de moros i cristians, a partir dels materials documentals historiogràfics, etnogràfics i iconogràfics més diversos i des de diferents branques del coneixement com ara l'antropologia cultural, la història, la sociologia, la filologia, la història del teatre i de la dansa, la musicologia, etc.
  • Envío en 3 días

Otros libros del autor MASSIP BONET, FRANCESC

ARA VE NADAL!
ARA VE NADAL!
978-84-16260-53-9
FORMATO PAPEL
AA.VV, MASSIP BONET, FRANCESC, KOVÁCS, LENKE
22,00 €
Envío en 3 días
+ detalle
LA TEATRALITAT MEDIEVAL I LA SEVA PERVIVÈNCIA
LA TEATRALITAT MEDIEVAL I LA SEVA PERVIVÈNCIA
978-84-9168-003-1
FORMATO PAPEL
MASSIP BONET, FRANCESC, KOVÁCS, LENKE
32,00 €
Envío en 3 días
+ detalle
TEATRALITAT POPULAR I TRADICIÓ
TEATRALITAT POPULAR I TRADICIÓ
978-84-16260-05-8
FORMATO PAPEL
PALAU VERGES, MONTSERRAT, MASSIP BONET, FRANCESC, NAVARRO GÓMEZ, PERE
26,00 €
Envío en 3 días
+ detalle
Portada No Disponible
LITERATURA EUROPEA DELS ORÍGENS
978-84-9788-491-4
FORMATO PAPEL
CINGOLANI, STEFANO MARIA, CERDÀ SUBIRACHS, JORDI, BASTARDAS I RUFAT, MARIA REINA, DE RIQUER PERMANYER, ISABEL, MASSIP BONET, FRANCESC, SIMÓ TORRES, MERITXE, SIMÓ TORRE
30,00 €
Envío en 3 días
+ detalle

Otros libros de la colección ACTES I CONGRESOS

LA JOTA ALS TERRITORIS DE PARLA CATALANA
LA JOTA ALS TERRITORIS DE PARLA CATALANA
978-84-16260-98-0
FORMATO PAPEL
ESPUNY ARASA, ELENA
22,00 €
Envío en 3 días
+ detalle
FOCS A LA MEDITERRÀNIA
FOCS A LA MEDITERRÀNIA
978-84-16260-35-5
FORMATO PAPEL
ROVIRÓ ALEMANY, XAVIER
22,00 €
Envío en 3 días
+ detalle

 Aviso legal - Política Privacidad - Política de cookies - Condiciones generales de compra - Desistimiento
© 2024 Todos los derechos reservados.