MANUAL DE PEDROLO

MANUAL DE PEDROLO

978-84-16743-69-8 / 9788416743698
«La cultura només és viva en la mesura que és conflictiva», escriu Pedrolo en el seu diari. I, vist en perspectiva, pocs escriptors catalans del segle xx hi ha hagut de més conflictius que Manuel de Pedrolo: per fructífer, per polièdric, per combatiu, per incomprès. Profusament censurat pel franquisme, moltes de les seves obres van veure la llum a destemps, fent encara més difícil la seva recepció i interpretació. El seu compromís polític inalterable amb l'esquerra i les llibertats nacionals dels Països Catalans tampoc no van aplanar-li el camí del reconeixement.
Manual de Pedrolo neix amb l'ambició d'obrir totes les finestres possibles del descomunal edifici que l'escriptor va bastir amb la seva obra, eclipsada sovint pel Mecanoscrit del segon origen.
Aina Torres s'ha endinsat en l'obra de Pedrolo i ha sistematitzat sis de les preocupacions que recorren i conformen el gruix de la seva obra: la cultura, la llengua, l'independentisme, el compromís social, l'ateisme i l'alliberament de la dona, i ofereix al lector fragments escollits de tots els gèneres literaris que l'autor va cultivar. Des del dietarisme i la novel·lística, passant per l'articulisme, les cartes, el teatre i la poesia, Manual de Pedrolo recull una selecció de textos que, sens dubte, interpel·laran els lectors actuals per la seva flamant vigència.
  • Envío en 3 días

 Aviso legal - Política Privacidad - Política de cookies - Condiciones generales de compra - Desistimiento
© 2024 Todos los derechos reservados.