ELS BOMBARDEJOS SILENCIATS DE 1938

ELS BOMBARDEJOS SILENCIATS DE 1938

ALBOCÀSSER, ARES DEL MAESTRAT, BENASSAL, VILAR DE CANES, ROSSELL I MORELLA

978-84-17638-79-5 / 9788417638795
Aquest llibre se centra en els bombardejos que van tenir lloc a les comarques dels Ports, l'Alt i el Baix Maestrat en els mesos de març, abril i maig de 1938.
Durant aquells mesos, les aviacions hispana, legionària (italiana) i la legió Còndor (alemanya) van suplir les forces teòricament necessàries per a vèncer la resistència dels republicans al front d'Aragó i facilitar que les tropes del general Aranda arribessen fins al mar.
A més del suport a les tropes que lluitaven al front, aquestes forces aèries van atacar diverses poblacions de la rereguarda republicana, que no tenien importància militar. Fins i tot, en el cas de Morella, hi va haver un bombardeig a les tropes pròpies. Aquests bombardejos van provocar més de cent seixanta morts.
Els fets van ser poc coneguts per l'opinió pública durant la guerra i van ser silenciats durant la postguerra i bona part de la democràcia.
Els autors hi aporten 250 fotografies de documents i mapes d'arxius europeus, així com els relats de protagonistes i testimonis per tal d'esbrinar les causes dels diferents bombardejos. Amb aquest material s'espera que es reconeguen internacionalment els danys personals i materials ocasionats.
  • Envío en 3 días

 Aviso legal - Política Privacidad - Política de cookies - Condiciones generales de compra - Desistimiento
© 2024 Todos los derechos reservados.