BÈSTIES

BÈSTIES

ELS ANIMALS EN L'ART MEDIEVAL DEL MEV

978-84-09-55584-0 / 9788409555840
Aquesta publicació té l'origen en l'exposició “Bèsties. Els animals en l'art medieval del MEV”. Ideada pels conservadors del MEV, Museu d'Art Medieval, Judit Verdaguer i Marc Sureda, i amb l'inestimable suport de l'equip del museu, ens dona les claus per esbrinar com és que hi ha tants animals a l'art medieval i quins són els papers que hi representen.
Avui dia (setembre de 2023) l'exposició està tenint una gran acollida per part de públics molt diversos: famílies, escoles, persones saberudes, curioses, dels entorns propers i dels de més enllà. Tot plegat ens fa adonar que l'art i la cultura medievals ens poden interessar a tots si els que treballem al MEV sabem escollir els temes de les nostres exposicions auscultant el batec dels nostres temps, sense renunciar a la màxima qualitat. Amb aquest èxit podríem dir que hem complert l'objectiu d'arribar al màxim de persones i tan diferents com sigui possible. Però no en tenim prou perquè sabem que amb l'exposició no arribarem a tots els qui, d'una manera o altra, poden gaudir de tot aquest espectre de coneixements i emocions que les imatges, els vídeos i les explicacions ens posen al descobert, ja sigui per motius físics (l'espai i el temps de mostra són limitats) o socials i culturals:
no tothom se sent cridat o estimulat a visitar un museu. Per superar aquestes barreres i entrar a les cases dels qui no heu pogut gaudir de l'exposició o la voleu rememorar sota una altra mirada, hem editat la publicació que teniu a les mans.
No es tracta d'una versió reduïda al paper de l'exposició, ni tampoc un catàleg a l'ús. Presentem una nova creació: un bestiari medieval català il·lustrat del segle XXI. Pot semblar paradoxal, però és així. Els bestiaris varen ser una literatura molt prolífica durant l'edat mitjana en tot el territori cristià. Catalunya no en va ser una excepció, però els que ens han arribat no són il·lustrats o molt poc. Per contra, en altres zones, com Escòcia o França, conserven bestiaris prolífics en imatges magnífiques d'animals reals o fantàstics. A partir d'aquesta realitat, hem escollit una sèrie d'animals descrits als bestiaris catalans, hem adaptat els textos al llenguatge actual i hem incorporat imatges provinents d'aquests bestiaris estrangers per compondre'n un de nou. Aquest és el nucli de la publicació, una creació cultural de nova factura que és el resultat del treball de tot un equip interdisciplinari: els comissaris de l'exposició, que han elaborat els continguts; els editors, que han definit el disseny de la publicació, i els redactors, que han adequat els textos.
Estem convençuts que si, a més de preservar la magnífica col·lecció que conservem, volem acomplir la finalitat expressada en l'Estratègia MEV 2030 de ser socialment i culturalment significatius, hem de sortir dels nostres murs i arribar a les llars, al carrer, a l'escola amb propostes que interessin i engresquin, tot esprement l'immens capital de coneixement que l'equip és capaç de transmetre a la societat
 • Envío en 3 días
 • Autor:
 • Editorial: AUTOR EDITOR
 • ISBN: 978-84-09-55584-0
 • EAN: 9788409555840
 • Año: 2023
 • Lugar de edición: GRÁFICAS URANIA, S.A.
 • Colección: < Genérica >
 • Nº páginas: 104
 • Encuadernación: Rústica
 • No todos los libros están en existencias en la librería. Y algunos (pocos) no están en ventas. Antes de venir confirme su disponibilidad y venalidad.

 Aviso legal - Política Privacidad - Política de cookies - Condiciones generales de compra - Desistimiento
© 2024 Todos los derechos reservados.